DAVRANIŞLARIM BENİM ÖZÜM

DAVRANIŞLARIM BENİM ÖZÜM

3/C sınıfı olarak birlikte, davranış kumbarası oluşturduk! Bu kumbara, hepimizin olumlu davranışlarını bir araya getirerek sınıf ve çevremizdeki bireylerle kültürümüzü güçlendirmemize yardımcı olacak. İşte kumbarayı nasıl kullanabileceğimiz ve neden bu kadar önemli olduğu hakkında birkaç bilgi:

 

1. Olumlu Davranışları Kutuya Ekleyin: Sınıfımızda ve çevremizde gördüğümüz her olumlu davranışı, örneğin yardımlaşma, saygı, işbirliği gibi, bir kağıt parçasına yazıp kumbaraya ekledik. Bu sayede olumlu davranışlarımızı kutlayıp ve diğer arkadaşlarımızı da teşvik etmeyi amaçladık. 

 

2. Örneklerle İletişim Kurun:

Kumbaradaki kağıtları düzenli olarak okuyarak, hangi davranışların sınıf kurallarımıza ve değerlerimize uygun olduğunu keşfettik. Aile bireylerimizle, etrafımızdaki insanlarla olan iletişimimizde örneklerle iletişim kurarak nasıl olumlu davranışlar sergileyebileceğimizi öğrendik.

 

3. Takdir Edin ve Teşvik Edin: 

Kumbaradaki örneklerden ilham alarak, hem sınıf arkadaşlarımızı hem de sosyal hayatımızdaki düzenimizin içerisinde yer alan bireyleri takdir ederek ve onları teşvik ettik. Böylece, daha pozitif bir ortam oluşturarak herkesin daha mutlu ve başarılı olmasını, davranışlarının hayatlarının tüm parçası olarak yer alıp onları her anlamda olumlu/ olumsuz tüm duygularını etkilediğini anlatarak farkındalık oluşturduk. 

 

Unutmayın, her olumlu davranış bir fark yaratır ve küçük adımlar büyük değişimlere yol açabilir. Birlikte, sınıfımızı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışalım! Sevgiler.

29.04.2024 38

29-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-2024