BENİM MASAL KAHRAMANIM

Dilimizin Zenginlikleri Projesi mart ayı faalyetleri kapsamında öğrenciler kendi gözünden masal kahramanlerının görsellerini oluşturdular.

26.03.2024 48

Mart ayı Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yer alan masal konusu ile ilgili olarak okulumuz 3/G sınıfı öğrencileri yapay zeka araçlarını kullanarak masal karekterlerinin görüntülerini kendi hayallerinindeki gibi oluşturdular. Elde edilen görüntüler igeogram ve copilot aracılığıyla oluşturuldu.

Bu etkinlik ile amaçlarımız;

Öğrencilerin yapay zeka uygulamarını kullanarak gelişen teknoloji uygulamalarını eğitim etkinliklerine entegre etmek.

Masalların araştırılması ve sınıfta sunulması aşamalarında öğrencilerin kendilerini ifade etmeleri ve araştırma becerilerini geliştirmek.

Etkinliğimiz öğrencilere hayallerini soyuttan somut ortama aktarma fırsatı sağlamış oldu.

Görselleri elde ettikten sonra öğrenciler chatterpix uygulaması ile masallar kareklerleri aracılığıyla vermek istedikleri mesajı dile getirdiler. ve son olarak videoları birleştirdik.

Projemiz ile ilgili görseller ve videolarımız :)

26-03-202426-03-202426-03-2024